În perioada 13 mai - 12 august 2015, Asociația Obștească “Femeia Modernă” din Orhei, implementează proiectul “Comunități rurale prospere cu femei la putere” în raioanele Orhei, Şoldăneşti, Rezina. Proiectul este susținut de Programul “Femei în politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundaţia Est-Europeană şi Centrul "Parteneriat pentru Dezvoltare”, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei.
Întregul articol poate fi gasit aici.
AO „Femeia Modernă” îşi propune încurajarea a 240 de femei din 12 localități rurale din raioanele Orhei, Șoldănești, Rezina de a se implica activ în procesul de luare a deciziilor şi majorarea reprezentării lor în listele electorale la alegerile locale din 2015. Activitatea de bază a proiectului constă în organizarea cursului de formare „Comunităţi prospere cu femei la putere” , în cadrul căruia beneficiarele îşi dezvoltă competenţele de lider, identifică probleme, propun soluţii, elaborează strategii.
„Cele mai captivant moment al cursului ţine de prezentarea participanţilor, organizată într-un mod interactiv şi captivant de către moderatorul cursului, doamna Anastasia Ştefaniţa, formator IDSI. Fiecarea participant a trebuit să-şi învingă frica, să prindă curaj, să-şi găsească un loc pe corabie, ca mai apoi să zboare cu avionul viselor” a menţionat doamna Voica Ala, profesoară.
„Este pentru prima oară, cînd conştientizăm cît de importantă este participarea echilibrată a femeilor şi a bărbaţilor în viaţa politică. Activităţile organizate în cadrul cursului ne-au demonstrat că ceea ce se întîmplă în viaţa localităţii noastre , ne priveşte şi pe noi , şi este de responsabilitatea noastră de a ne implica , pentru a produce o schimbare” a ţinut să precizeze Ceban Ana, manager.
Cu siguranţă , beneficiarii proiectului, au un subiect pentru meditaţie, dar şi discuţie. Interesul manifestat atât de femeile, cât şi bărbaţii, care au fost prezenţi la cursurile organizate, demonstrează că mesajul a fost recepţionat şi interiorizat. Provocarea acceptată de către participanți este : de ce nu s-ar putea şi Moldova să devină o ţară europeană cu femei activ implicate în procesul decizional!
Articol și imagine realizate de către Asociația Obștească “Femeia Modernă” din Orhei.
Acest site web a fost realizat de către Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Suedia și de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Guvernului Suediei sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.