Română      English      Русский
Prima pagină  »  Proiecte Finalizate  »  Societatea civilă pentru alegeri incluzive și corecte
Societatea civilă pentru alegeri incluzive și corecte
Obiectivul general al acțiunii este de a contribui la asigurarea unor alegeri corecte și incluzive în Republica Moldova, în conformitate cu recomandările UE, OSCE/ODIHR și angajamentelor țării asumate în domeniul drepturilor omului.
 
Proiectul are ca scop consolidarea dialogului cu partidele politice pentru adoptarea procedurilor interne și practicilor favorabile   participării incluzive, cu accent special pe incluziunea romilor și alte minorități etnice, persoanelor cu dizabilități și femeilor. Proiectul va consolida capacitățile societății civile și va permite ONG-urilor să monitorizeze alegerile din perspectiva egalității și să promoveze în cadrul CEC, Ministerului Justiției, Parlament și Adunării Populare din Găgăuzia necesitatea amendării cadrului electoral în conformitatea cu recomandările UE, OSCE/ ODIHR și legislația internațională și regională privind drepturile omului.
 
Proiectul este un efort comun al Fundației Est-Europene, Piligrim Demo, Tarna Rom și Centrului de Parteneriat pentru Dezvoltare, combinând capacitățile și experiența în domeniul promovării unor alegeri incluzive și corecte. 
 
Finanțator: Uniunea Europeană
 
Parteneri de implementare:
 
Uniunea Tinerilor Romi din Republica Moldova ”TARNA ROM” 
 
Perioada de implementare: 01 ianuarie 2018 – 30 iunie 2020
 
Bugetul proiectului: 501,114 USD

Prima pagină  »  Proiecte Finalizate  »  Societatea civilă pentru alegeri incluzive și corecte

Str. 31 August 1989, 98, etaj 3
Chişnău, MD-2004, Republica Moldova
Telefon:  +373 22 235343
Numărul de fax:  +373 22 542338

 


Acest site web a fost realizat de către Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Suedia și de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Guvernului Suediei sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

© 2023 Fundaţia Est-Europeană   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS